Tenniskids

Geef kinderen een tennisracket en een bal in de hand en de interesse voor tennis is gewekt!

Tenniskids is het lesprogramma van Tennis for You om kids te leren tennissen. Wij bieden jeugdspelers (vanaf vier jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze het tennisspel eerder kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? In drie stappen bereiden onze trainers de kinderen voor op het echte tennisspel. Van klein naar groot, van Rood naar Oranje en Groen.

 
                       
Drie fases
 
 
In de eerste fase, Tenniskids Rood, beginnen de allerkleinsten op een hele kleine baan. Iedere tien minuten zijn er andere oefeningen met leuke materialen. Ze ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie en spelen kleine wedstrijden.

 
 
Tijdens de tweede fase, Oranje, leren de kinderen nieuwe slagen en technieken. Bovendien spelen ze op een driekwartbaan. De wedstrijden worden al langer.

 
 
Groen is de laatste fase. Kinderen zijn groter en sterker en bespelen de hele baan. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld. Ook de competitie vormt een belangrijk onderdeel.

 

  
Iets voor uw kid(s)?
 
Alle jeugdleden worden opgeleid volgens de methode Tenniskids (Fase Rood, Oranje, Groen). Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Met Tenniskids leren ze spelenderwijs goed tennissen. Beginnende kinderen t/m 10 jaar starten automatisch in fase Rood (maximaal 2 seizoenen). Geïnteresseerd? Geef uw kind nu op voor deze lessen. Meer informatie is te vinden op de site van Tennis for You of bij de trainers.
 
Verder kunt u kijken op de site van de KNLTB: