Menu

Mijn K├Ęperke

Inloggen voor clubleden. Bent u uw wachtwoord kwijt of nog geen account op de site maar wel lid van de club. klik hier.

Mijn KNLTB

Jeugd Activiteiten 2014 


 

Jaarverslag jeugdcommissie 2013/2014

Op 8 februari had de jeugd, de eerste activiteit van het jaar 2014: DISCO bowling.  Met 18 kinderen en begeleiders zijn we gaan bowlen bij de drie Musketiers te Zevenbergen. Deze sportieve en gezellige middag werd afgesloten met gezamenlijk frietjes eten.

TV ‘t Kèperke heeft schooltennis gegeven op de 3 basisscholen (groep 3 t/m 6) in Oud Gastel. De kinderen kregen in week 12 en week 13 tijdens de gymles tennis. Als vervolg op de tennislessen konden zij op de kennismakingsochtend  zondag 30 maart dezelfde spelletjes nog eens uitvoeren en zo de club verkennen.  Ongeveer 15 kinderen zijn actief in de weer geweest onder leiding van Patrick van den Heijkant.  Met een suikerspin toe als lekkernij, kon de kennismakingsmiddag op een leuke en gezellige manier worden afgesloten.

Het thema  ZONDER JOU IS ER GEEN BAL AAN! in het kader van de Open Tennisdagen is  gecombineerd met een openingstoernooi  voor de eigen jeugd op 30 maart van 10.00u tot 12.00. In combinatie met de kennismakingsochtend was het een gezellige drukte.

Dit jaar zijn we met 1 team de voorjaarscompetitie van TennisKids ingegaan. 1 Groen team grootveld. 7 Woensdagen hebben de jeugdleden zich sportief en fanatiek ingezet! 

Het tenniskamp werd op 13 en 14 juni gehouden op eigen tennispark. Het thema dit jaar: Groen , Geel en Oranje. De combinatie van de verschillende kleuren Tenniskids tennisballen met het WK programma in Brazilië  (groen en geel) en het Oranje WK elftal  maakten het tot een ‘bont’ kamp.

Het supporteren van het Nederlands elftal in het Hollands Keperke house, een lichtjes speurtocht door de bossen van Oud-Gastel, pyjama tennistoernooi, voetbal golf parcours , kleuren tennisspel en als afsluiting met een gekleurde pet op/af spel konden we terug kijken op een geslaagd kamp.

Op vrijdag avond 4 juli is het mini-maxi toernooi gehouden. Met een opkomst van 18 koppels was het een geslaagde avond. De sfeer was goed en voor de nodige versnaperingen werd ruimschoots verzorgd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dit jaar zijn de vrijdagen 11 juli en 29 augustus ingeroosterd voor inloopavond. De jongste jeugdleden waren vertegenwoordigd om met en tegen elkaar een balletje te slaan.

Iedereen had zich in de vakantie weer kunnen opladen voor de clubkampioenschappen die tijdens de eerste week na de zomervakantie op het programma stonden. Op zaterdag 30 augustus zijn verschillende categorieën samengesteld om alle enthousiaste jeugdleden te laten deelnemen. Op deze geslaagde, sportieve middag zijn de clubkampioenen in de categorie enkel t/m 10 jaar, enkel t/m 12 jaar, dubbel t/m 12 jaar en enkel t/m 14 jaar gehuldigd.

In samenwerking met Patrick van den Heijkant en Bart van Nassau , onze clubtrainers van Tennis for You, is voor de beginnende jeugd van 5 t/m 11 jaar een trainingsplan TennisKids opgezet. Met dit lesprogramma bereiden de trainers de kinderen voor op het echte tennisspel. Van klein naar groot, van Rood naar Oranje en Groen. Na schooltennis zijn dit voorjaar 8 kinderen gestart in de fase rood. In fase oranje en groen zijn aan 11 jeugdleden tennislessen gegeven.  

In het najaar van 2014 is de Worldtour van start gegaan in fase rood en oranje. Het gehele jaar door worden op 9 zondagochtenden korte wedstrijdjes gespeeld. 1 rood team met 5 deelnemers en 1 oranje team met 3 deelnemers van het Kèperke is dit najaar van start gegaan. De eerste indruk van dit nieuwe systeem bevalt bij zowel de kinderen als de ouders goed. Op 5 oktober was ’t Keperke hostvereniging van de oranje competitie en zijn 3 andere tennisverenigingen op bezoek geweest.

1 Groen team voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar  is ook van start gegaan. Dit  gemengd team van ’t Kèperke heeft 7 woensdagen actief deelgenomen.

Op 23 september van 16.00u tot 17.00u zijn de ‘buurtjes’ BSO Dikkertje Dap  op bezoek geweest.  21 Kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar zijn een uurtje actief bezig geweest. Een circuit was uitgezet, zodat ze allemaal letterlijk aan de slag konden.

Met het slottoernooi, dat op zondagochtend 26 oktober wordt georganiseerd zullen we het sportieve zomerseizoen voor de jeugd officieel afsluiten.

Op 21 november wordt met de filmavond, de  laatste activiteit van dit jaar,  het clubhuis in een cinema veranderd waar de jeugd gezellig kan bijkletsen, weer kunnen afspreken voor het volgende tennisjaar en heerlijk relaxen bij een mooie film.